top of page

Life Coaching with M Group

Public·49 members

Prepričana lektira: Kapetan Džon Piplfoks - Dušan Radović - Život i avanture gusarskog kapetanaKapetan Džon Piplfoks prepričano hit: Sve što treba da znate o radiodrami Dušana Radovića
Ako ste u potrazi za zanimljivom i poučnom lektirom za decu, onda je Kapetan Džon Piplfoks prepričano hit pravi izbor za vas. Ova radiodrama je napisana 1953. godine od strane čuvenog pisca i novinara Dušana Radovića, koji je poznat po svojim duhovitim i maštovitim delima za najmlađe.
Kapetan dzon piplfoks prepricano hit


DOWNLOAD: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fmiimms.com%2F2tWwvB&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw0hvrfI2X5YWuoyJkRTAPOjKapetan Džon Piplfoks prepričano hit je priča o penzionisanom gusarskom kapetanu koji se zove Džon Piplfoks, a nadimak mu je Zvono. On ima 70 gusara i 72 rane koje je zadobio u raznim avanturama na moru. Njegov život se menja kada se u Kineskom moru pojavi sedmoglavo čudovište koje teroriše sve brodove i ljude koji se tamo nađu.


Kapetan Džon Piplfoks je jedini koji ima hrabrosti i lukavosti da se suprotstavi čudovištu i da pokuša da ga pobedi. On traži od vlasti da mu vrate njegov brod, zastave, oružje i gusare, i obećava da će doneti svih sedam glava čudovišta kao dokaz svoje pobede. Vlasti pristaju na njegov zahtev i tako počinje njegova nova pustolovina.


Na putu ka Kineskom moru, kapetan Džon Piplfoks i njegovi gusari prolaze kroz razne nevolje i opasnosti. Oni nailaze na brzogovorećeg čoveka koji im daje savet kako da pronađu Pećinu čarobnog eha, koja im može pomoći u borbi protiv čudovišta. U pećini, kapetan Džon Piplfoks dobija zagonetku koju mora da reši ako želi da sazna kako da nadmudri čudovište.


Kada stignu do Kineskog mora, kapetan Džon Piplfoks i čudovište započinju dvoboj u kojem važe posebna pravila. Kapetan mora da postavi pitanje na koje čudovište mora da odgovori tačno. Ako čudovište pogreši, kapetan može da mu odseče jednu glavu. Ako kapetan pogreši, on gubi svoju glavu. Kapetan ima samo jednu glavu, a čudovište sedam, tako da je borba nepravedna.


Međutim, kapetan Džon Piplfoks je veoma pametan i domišljat, i uspeva da smisli pitanja na koja čudovište ne zna da odgovori. On koristi svoje znanje, iskustvo i humor da zbuni i nadmudri čudovište. Na kraju, on uspeva da odseče svih sedam glava čudovištu i da ga pobedi.


Kapetan Džon Piplfoks se vraća u svoju zemlju kao heroj. On dobija medalju i počasti od vlasti, kao i ponudu za brak od načelnikove ćerke. Međutim, on odbija sve to i odlučuje da nastavi svoj život na moru sa svojim gusarima. On kaže da je gusarska zastava najlepša na svetu i da je more njegov dom.


Zašto je Kapetan Džon Piplfoks prepričano hit?
Kapetan Džon Piplfoks prepričano hit je delo koje ima mnogo kvaliteta koji ga čine privlačnim i zanimljivim za čitanje. Evo nekih od njih:


  • Radnja je dinamična, napeta i puna obrta. Čitalac se lako uživi u avanture kapetana Džona Piplfoksa i njegovih gusara, i sa nestrpljenjem prati šta će se desiti na sledećoj strani.  • Likovi su živopisni, originalni i simpatični. Kapetan Džon Piplfoks je hrabar, pametan, duhovit i neustrašiv junak koji osvaja srca čitalaca. Njegovi gusari su zabavni, verni i odani pratitelji koji ga podržavaju u svemu. Čudovište je strašno, opasno i glupo stvorenje koje predstavlja veliki izazov za kapetana.  • Stil pisanja je jednostavan, razumljiv i duhovit. Pisac koristi mnogo dijaloga, opisa i poređenja koji oživljavaju priču i daju joj šarm. On takođe koristi simboliku broja sedam koja ima posebno značenje u priči.  • Tema i ideja su univerzalne, poučne i aktuelne. Priča govori o hrabrosti, pameti, domišljatosti i prijateljstvu kao vrednostima koje treba negovati i ceniti u životu. Ona takođe pokazuje da je ponekad bolje koristiti umesto sile i oružja.Sve ovo čini Kapetan Džon Piplfoks prepričano hit jednim od najboljih dela za decu koje je napisao Dušan Radović. Ova radiodrama će vas sigurno zabaviti, poučiti i inspirisati. ca3e7ad8fd


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page